Nyheter

AVVECKLING AV FÖRENINGEN

Vid årsmötet den 18 augusti 2019 beslöt mötet att föreningen ska läggas ner. Det måste vara två årsmöten efter varandra som beslutar detta, så avvecklingen sker inte förrän efter 2020 års årsmöte. Är nu någon på hugget och vill engagera sig så finns möjligheten detta sista året.


Det är svårt att få igång engagemang från medlemmarna. Det beror troligtvis på att de flesta som äger en Camarguehäst har så olika intressen som man sysslar med så ett engagemang för föreningen krockar med alla andra aktiviteter.


Dessutom finns det inte längre några som driver verksamhet knutet till camarguehästen så där blir inte heller ett driv att hålla föreningen vid liv.


Till detta så är det också så att när föreningen inte fick något tillstånd att föra stambok så försvann också den drivkraften.

Nu är det så att de flesta skriver på föreningens Facebooksida så det är väl den som ska hållas levande.


Hemsidan uppdateras tyvärr inte så ofta.

Vi söker någon frivillig i föreningen som kan gå in och vara webbmaster. Det är dock svårt att sköta ägarbyte mm då vi inte får den informationen utan blir mest då vi ser på Facebook att någon bytt ägare.


Träffa en Camarguehäst!


Vill du träffa en Camarguehäst skriv på föreningens facebooksida för kontakt med någon som bor i din närhet.Nya hästar och bytt ägare

skicka gärna information till föreningen så lägger vi in nyheterna här


Jan 2019 Anna Eriksson och hennes döttrar Elsa och Tova Bergman i Svärdshö har köpt Vattenrikets Tilia.Kalender


6 Juni 2019, flyttat pga litet intresse till den 18 augusti.


Årsmöte i Sösdala, hemma hos Elna-Karin Hultgren. Alla är välkomna med eller utan häst. Man kan även vara med via Skype. Anmäl intresse till till Elna 0769-414606


20 juli 2019

Vi har tillsammans med Tyskland, Belgien, Luxemburg och Schweiz blivit inbjudna att vara med i en parad där vi ska antingen gå eller rida med flaggor. 

Datumen är den 20 juli under festival de Mejanes som i år firar Camargue extra mycket. Vi har möjlighet att ta med egna hästar men kommer också få möjlighet att låna hästar då vi har lång resa.

Vi har också möjlighet att ha ett stånd och där vi kan berätta om våra fantastiska hästar och hur vår resa varit från vi hittade vår första kontakt med denna underbara ras.

Vill du vara med ska du anmäla till mig Inger Nordahl. Vi får mer information längre fram. Alla är välkomna att delta och man kan hjälpa till på olika sätt. Ett sätt är du gör ett collage med din häst/hästar och berättar lite om er resa och vad ni hittar på tillsammans. Allt detta kan vi sen visa där nere. Det kan vara kul för deras uppfödare och se. Kan du inte åka ner så kan jag ta det med mig ner.

I vilket fall vill du passa på och boka en lite längre semester i Camargue i sommar så är hästfestivalen i Saintes Marie de la mer planerad till den 12-15 juli. Det är också en stor upplevelse med många fina hästar och uppvisningar, filmer och bokutställning med bara hästtema. En kväll är den fantastiska nattshowen med massor av hästar, gardians, gitans och tjurar.

Hoppas många passar på i år och reser ner till Camargue.

Inger

Nyheter